Vinul de care m-as putea lipsi oricand: Lacerta Cuvee IX 2009 (magnum)

miercuri, 7 august 2013

Nici macar nu am sa insist cu vreo nota speciala de impresii, izvorate din experienta avuta cu acest vin. Pentru ca nu vad rostul de a detalia despre o licoare care nu mi-a placut. Este deja al doilea vin care ma dezamageste in ultimele zile, si de la care aveam asteptari cat de cat indreptatite. Asta daca e sa ma iau dupa valul de pareri pozitive care au urmat lansarii acestuia. Unde mai pui ca am avut la dispozitie si o sticla magnum, unde evolutia lichidului ar trebui sa fie mai lenta. Apropos de asta, multumiri speciale lui George, stie el de ce :)

Scurt pe doi, as caracteriza vinul cam asa: fruct si baric din abundenta, lipsa completa de substanta, mijloc total inexpresiv, plat, obositor, fara zvac, aciditate deficitara si taninuri plecate in lumea celor drepti. Nu are nici o urma de structura si complexitate, care sa-l faca sa adere la o liga superioara si din care are pretentia ca face parte. In acest moment, pare ca fructul si lemnul au supt toata viata din el, rezultand un vin comun, lipsit de personalitate, replicabil peste tot in lumea asta. Sincer, in Lumea Noua se fac vinuri din astea la 1/3 din pret si parca multe tot etaleaza o prospetime superioara. Am baut vinuri de Rhone la 7 Euro care ar face soparla sa se retraga intr-un colt, cu a ei coada intre picioare. Acum ceva timp, la Ethic Wine, am incercat un Cab/Shiraz parca, si care s-a prezentat cam in acelasi mod.

Un exemplu tipic de vin umflat cu pompa, machiat, manipulat si aruncat direct in groapa cu lei "premium". Doar pentru fanii hardcore ai stilului deoarece, in esenta, este totusi un vin cat de cat ok.

@foto: George Mitea (lucruribune.blogspot.com)



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp