Chateau Rose Cantegrit 2010 - Moulis (Franta)

joi, 22 august 2013

Un nou vin din seria Lidl, inca o lovitura norocoasa, in ecuatie intrand si o oferta buna: de la 30 la 20 lei. Cu toate ca Bordeaux este vazut drept o regiune exclusivista si departe de atingerea muritorilor de rand, am sustinut intotdeauna ca exista destula viata si dincolo de aceasta imagine. Nu, Bordeaux nu inseamna doar cru classe si cateva cru bourgeois-uri mai cu mot. Acesta este un mit atat de bine inradacinat in subconstientul iubitorilor de vin, incat este foarte greu sa treci de un anumit prag de siguranta. Doar cativa maniaci dornici sa experimenteze vor avea sansa sa descopere multe vinuri corecte si unele chiar foarte bune, in oceanul de apelatiuni din zona. Trebuie doar sa ai curajul necesar pentru a pasi in aceasta lumea inca necunoscuta. Au trecut demult vremurile in care un Bordeaux sub 10 Euro insemna automat o posirca ordinara. Nu, dragii mei, acum traim vremuri in care sansa ne surade din ce in ce mai mult si e bine sa profitam de situatie. Daca in compozitie intra si un an excelent, asa cum a fost 2010, rezulta un blat numai bun pentru o prajitura reusita.

Vinul de fata provine din comuna Moulis, locul care da lumii doua dintre vinurile mele favorite all time: Chasse Spleen si Poujeaux. Nasul este destul de intens, debordeaza de tinerete si elementele inca nu sunt integrate complet. Note puternice de lemn, vanilie, caramel, mixate cu fructe rosii si negre, asfalt si chiar putina smoala. Gustativ, te-ai astepta la un vin greu dar lucrurile stau complet pe dos; corp light spre mediu, fruct bine copt si suculent, condimente uscate, aciditate beton si un zid de tanini bine infipt in fundatie. Final scurt spre mediu, cu note suculente de cireasa neagra si usoare aluzii vanilate.

La banii astia, nu te poti astepta la minuni si nici nu primesti ceva iesit din comun. Gustativ, mi-a placut mai mult decat la nivel olfactiv. Este un vin simplu, corect dar si cu o bruma de seriozitate, plus acea prospetime atat de specifica unui Bordeaux. Nici nu imi doream mai mult la momentul respectiv. Inca o alegere inspirata a celor de la Lidl.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp