Les Faitiers Gewurztraminer 2009 (Franta)

luni, 9 aprilie 2012

Vinurile acestui producator alsacian le puteti gasi in magazinul Good Point din Iasi, fiind aduse in Romania de Razvan Avram. Si daca nu va da mana sa ajungeti pana la Iasi, puteti da un simplu click in dreapta paginii, unde va asteapta magazinul virtual cu pricina :)

Sa trecem direct la disectie. Culoare galben-aurie, stralucitoare si tipica soiului. Nasul este delicat, deloc expansiv dar extrem de tipic pentru un Gewurz. Lychee, note florale, fructe albe bine coapte, usoare tonuri condimentate. Exista si petalele de trandafiri, dar sunt undeva in spate si nu sar in nas ca in cazul altor vinuri de gen. Atacul este elegant, cu toate ca restul de zahar este evident. Rotund si destul de onctuos, cu aluzii de boaba de strugure bine coapta, dar foarte bine echilibrat de aciditatea mult asteptata. Final dominat de note usor amarui (dar placute) de coaja de portocala si condimente.

Un vin echilibrat, nu foarte complex dar care iti ofera acea placere vinovata de a da continutul sticlei pe gat intr-un timp record :)


2 comentarii:

Razvan spunea...

Într-adevăr, un vin foarte reușit pe care l-am descoperit încântat la București cu ocazia lansării sale la magazinul Ethic Wine.

Ciprian spunea...

Asa e, Razvan, si pun pariu ca la alsacieni asta e considerat sec :))

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp