Feteasca Neagra 2006 - Domeniile Dealu Mare Urlati (Romania)

joi, 5 aprilie 2012

Oricat as incerca sa ma abtin, nu pot. Cum vad tot felul de dinozauri autohtoni zacand pe rafturile unor magazine, o senzatie ciudata imi invadeaza corpul. Este riscul, cel care intotdeauna castiga asupra vointei mele. Deh, probabil asta inseamna sa fii cu adevarat un maniac :))

Astea fiind spuse, m-am hotarat sa incerc si vinul din titlu, care zacea pe rafturile din Billa, la un pret modic - 10,9 lei. Daca nu aveti ce face cu banii, la acelasi pret se mai gasesc si o Feteasca Alba, plus un Merlot. Cat priveste Feteasca Neagra, va sfatuiesc cu drag sa stati deoparte. Impresiile de mai jos se doresc a fi mai mult un necrolog, decat o simpla nota de degustare.

Culoare rubiniu deschis, cu puternice tente caramizii. Nasul debuteaza cu un iz puternic de alcool, sunt si ceva prune uscate care mai amintesc de FN, dar totul se naruie rapid, lasand loc unor nuante prafoase. Nu insist prea mult asupra gustului, ca bietul de el cam zburda pe Campiile Elizee, fiind uscat si complet dezagreabil. In principal, a ramas doar o aciditate puternica, senzatii alcoolice si o nota deranjanta de rest de zahar.

Se pare ca exemplarul aflat in putrezire acum, a vazut si zile mai bune. George l-a radiografiat cu aproape 3 ani in urma.

R.I.P.




9 comentarii:

Berbecutio spunea...

E bunicul lui Paganus?

Dan spunea...

Taci nu zi ca am un CS din 2011 de la ei si deja ma trec fiorii..:))

Ciprian spunea...

@Mihai, nush daca e bunicul, cred ca e alta gama; oricum n-are nici o legatura cu Paganus, calitativ vorbind

@Dan, cred ca poti sta linistit, inca e tanar :)

Dan spunea...

Tre sa fiu cu ochii pe el, ca tineretul in ziua de azi...:)))

Ciprian spunea...

Tineretul din ziua de azi imbatraneste cam repede, si nu neaparat in sens pozitiv :))

Dan spunea...

Multe defecte de dop si prea multe prafuri adaugate, IMHO...:)

Ciprian spunea...

Nu mai pomeni de prafuri, ca iar imi amintesc de FN de la Urlati :))

Anonim spunea...

Apropo' de vinul cu pricina...Acelasi vin costa la Kaufland nici mai mult nici mai putine de 30 RON !!!O fi chiar atat de nashpa vinul asta,Ciprian???

Ciprian spunea...

@Anonim, multam pt comentariu. Vezi tu, depinde de cum a rezistat vinul pe rafturile diversilor comercianti de genul asta. Era acelasi an, 2006? Eu am nimerit un vin aproape mort, nu e neaparat sa fie peste tot la fel. Hai ca la 10 lei nu mi-a parut rau dupa banii aruncati, dar la 30? No way

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp