O bomba a cazut in Bordeaux: Chateau Latour se retrage din sistemul en primeur!

sâmbătă, 14 aprilie 2012

Iata ca zvonurile care circulau in ultimele zile prin Bordeaux s-au adeverit. Chateau Latour se va retrage din sistemul en primeur, 2011 fiind ultima recolta vanduta in acest mod. Vineri, 13 aprilie, comerciantii direct implicati in vanzarea acestui vin au fost informati oficial asupra deciziei.

Latour nu este singurul nume mare din Bordeaux care a hotarat sa iasa din sistem. Precedentul a fost creat de Leoville-Las-Cases, care de ani buni isi vinde vinurile in afara "nebuniei" en primuer. Dar exista o mica diferenta de abordare intre cele 2 proprietati. In timp ce Las Cases scoate vinurile la vanzare cam la 1-2 ani dupa campania en primeur, Latour a decis sa-si lanseze marfa doar atunci cand se va considera ca vinurile sunt gata de consum. Ehh, aici e destul de tricky faza. Vorba lui Chris Kissack: la ce structura are un Latour, ar trebui sa iasa pe piata dupa vreo 20 de ani. Sa nu uitam totusi ca mai avem astfel de exemple extreme in lumea vinului: Lopez de Heredia este un alt nume celebru care adopta o politica asemanatoare.

Ramane de vazut ce urmari va avea aceasta retragere pentru Bordeaux. Daca miscarea va fi urmata si de alte nume mari, nu vad prea bine sistemul actual. Probabil va sucomba. Din pacate, cele mai afectate vor fi micile proprietati si asta e pacat. Daca Latour detine capitalul necesar sa-si poata permite o asemenea tactica, cei mai multi din Bordeaux nu au puterea financiara sa poata proceda la fel.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp