James Suckling este tata lor. Sau nu?

sâmbătă, 30 aprilie 2011

In ultima vreme, diversi bloggeri internationali au semnalat ridicolul in care James Suckling pare sa se adanceasca din ce in ce mai mult. Dupa cum probabil unii dintre voi stiu deja, Suckling a parasit de ceva timp corabia Wine Spectator, si s-a orientat catre o cariera solo. Si-a deschis un site propriu si continua sa arunce cu 90 de puncte in stanga si in dreapta. Problema nu este neaparat sistemul, ci modul extrem de lejer in care acorda aceste puncte.

Un nou scandal a fost provocat de articolul publicat de Suckling in ultimul numar Decanter. O analiza a acestuia o puteti citi aici. Articolul in cauza face referire la caderea in dizgratie a SuperToscanelor (stiti voi, Sassicaia, Tignanello, etc). Concluzia multora este ca ceea ce face Suckling este departe de a fi jurnalism de profil, ci mai mult un soi de publicitate ieftina. De ce? Pai sunt cateva "coincidente" care intriga. Articolul apare chiar inainte de organizarea de catre Suckling a unei mari degustari a vinurilor de Toscana - Divino Tuscany. Mai toti producatorii care isi dau cu parerea sunt, bineinteles, sponsori ai evenimentului. Unele surse sustin ca fiecare producator care a dorit sa participe la eveniment, a trebuit sa "contribuie" cu banala suma de 10.000 Euro!! In plus, consumatorii, in ai caror avocati se tot erijeaza indivizi ca Parker sau Suckling, vor trebui sa scoata din buzunare nu mai putin de 1.600 Euro pentru aceasta degustare. Nu-i asa ca acum va ganditi serios cum sa scoateti doldora de banet din scriitura de vin?

Ma rog, e treaba rezidentului din Toscana cum intelege sa scoata bani din aceasta afacere. Pe mine m-a amuzat cumplit un video postat de el, si in care isi explica sistemul de notare al vinurilor. Sunt de acord cu ceilalti contestatari - Suckling ar trebui sa inceteze a mai aparea pe sticla, arata penibil. Parca am urmarit o emisiune de teleshopping. Apropos, sistemul de notare pe scara celor 100 de puncte este infailibil. Este o stiinta exacta, o aritmetica bine pusa la punct, fara fisuri. Yeah, right! Astfel de clipuri ma fac sa inteleg si mai bine de ce punctarea vinurilor, de o asemenea maniera, mi se pare o aiureala si o reducere absurda a vinului la o simpla cifra.

Mai jos va puteti delecta in compania "Marelui Zeu" al punctelor. Sunt 90,37 de puncte pentru asta!

6 comentarii:

Unknown spunea...

Nu sunt de acord cu tine. Eu ii dau 90.36. Focul din spate nu are tentele albastrui care imi plac mie.

Ciprian spunea...

Nicusor, chiar nu pot intelege cum ai ajuns la un asemenea punctaj :))

Florin spunea...

omu asta are un nume interesant! suge vinul si apoi linge si mana stapanului de la crama. ;)
noroc ca, suck-lingai de astia, is si la noi cu gramada; altfel erau nevoiti bieti producatori de la noi, sa aduca aplaudaci second/hand din import.
.................................................
vinuri bune si alunecare placuta pe gat, pt maine ! :)

Ciprian spunea...

Multam, Florin!

Mda, dar stii care-i diferenta? Suckling cere 10.000 de euro pt o degustare :)

Unknown spunea...

Pai si unde e problema? La ala care da, sau la ala care cere? :)

Ciprian spunea...

Pai, dupa cum am si spus, e treaba lui cum isi face banii. Bravo lui ca-i merge smecheria :)

Problemele cu Suckling stau in alta parte, de la ipocrizia din asa-zisele sale acte de jurnalsim pana la punctajele cel putin haioase pe care le acorda

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp