A.A. Sbarato Giuseppe - Rubino Di Cantavenna 1991 (Italia)

marți, 19 aprilie 2011

Sunt 99% convins ca nici cei mai inflacarati fani ai vinurilor italiene, nu prea au auzit de acest D.O.C. Din informatiile pe care le-am gasit, se pare ca aceasta Cantavenna este o foarte mica regiune piemonteza, aflata prin zona Monferrato (provincia Alessandria). Rubino di Cantavenna este "creatia" unui oenolog italian, pe numele lui Giovanni Dalmasso. Este un cupaj dominat de soiul Barbera si cu participarea, in proportie mai mica, a altor 2 soiuri - Grignolino si Freisa.

Am primit cadou aceasta sticla, asa ca nu va pot spune exact cat costa. Bineinteles ca asteptarile nu erau marete. In final, s-a cam intamplat ceea ce banuiam dar, oricum, nu am avut parte de-un vin chiar de nebaut.

Culoare: avansata, rubiniu-deschis cu o bordura aproape maronie.

Nas: singurul aspect pozitiv al vinului; stafide, frunza de tutun, scortisoara, putina cireasa si destula piele. Tipic pentru un vin matur, dar oarecum neasteptat in acest caz.

Gust: aici, lucrurile sunt simple. Atac slab, subtire si cu un caracter diluat. Daca la multe exemple mature, atacul mai usor al acestora poate fi interpretat ca fiind elegant sau matasos, aici nu este cazul. Acest Rubino se prezinta aproape ca o linie dreapta. Aciditate dominanta si un val de acreala pe final. Daca ar fi sa-mi fortez imaginatia, as putea detecta ceva visina si cireasa in post-gust.

Din pacate, vinul se indreapta vertiginos catre lumea celor drepti si fara de griji. Este inca baubil, are un nas chiar interesant, dar cade lat la podea, la primul pumn mai sanatos incasat. Ca fapt divers, 1991 a fost un an extrem de slab in mai toata Europa. Deh, nu poti astepta minuni acum, taman de la un Rubino di Cantavenna...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp