Davino Purpura Valahica 2010 (Romania)

miercuri, 14 mai 2014

Dupa un extrem de reusit Ceptura Rouge, eram foarte curios cum se prezinta Feteasca Neagra Davino din acelasi an. Per total, asteptarile mi-au fost confirmate, cu toate ca mai exista unele elemente care nu se afla intr-o armonie deplina. De aceea, varianta 2009 mi se pare exemplarul mai reusit si mai bine integrat in acest moment.

Cuvantul de ordine este intensitate si densitate. Nasul musteste de fructe rosii de padure, prune uscate si proaspete, scortisoara, pudra de cacao si note lemnoase rafinate. Exista si unele note florale elegante, dar undeva mai in spate. Atacul este direct, in forta, fara inflorituri inutile. Alcool-ul sare ocazional din schema, mai ales cand temperatura creste. Gustativ, gasim o corpolenta medie, cu o intensitate si concentratie a fructului la turatie maxima; vinul are o alura supla dar, in acelasi timp, nu pot spune ca da pe afara de eleganta. Aciditate puternica, tanini copti si fini, bine integrati deja. Final mediu, cu multa pruna si condimente in prim plan.

In mare parte, versiunea 2010 continua succesul inregistrat de 2009. Doar ca, la momentul actual, vinul nu pare suficient de bine integrat si afiseaza o tinerete usor neslefuita. Eu nu m-as atinge prea curand de o alta sticla, prefer sa aleg rabdarea. Am senzatia ca va da roade in viitor. Si oricum nu am fost vreodata un tip din cale afara de grabit. Vinul are tot ce-i trebuie pentru a se imbunatati in timp, trebuie doar lasat in pace sa-si duca misiunea pana la capat.



3 comentarii:

cmaxic spunea...

FN din 2008 a lui Lacureanu este mai buna acum?
Vreau să mă laud cu o feteasca buna la un francez si oscilez între astea doua.

cmaxic spunea...

2009 am vrut sa spun. Am ramas setat pe Golemul 2008

Ciprian spunea...

din pmdv, Purpura 2009 este mai buna in acest moment; Golem 2008 este cupaj, deci...

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp