Faurar alb 2013 (Romania)

luni, 26 mai 2014

Dupa o versiune 2012 nu din cale afara de grozava, cel putin din punctul meu de vedere, eram curios cum se va prezenta in 2013 varianta alba a Faurarului semnat Unicom/Davino. Evident, un cupaj clasic pentru casa respectiva: Sauvignon Blanc, Feteasca Alba si Riesling Italian.

Culoare galben-deschis, cu reflexii verzui. Olfactiv, Faurarul nostru destul este intrigant, in sensul in care aromele nu se inghesuie sa iasa la rampa. Ba chiar l-as putea descrie oarecum retinut, intensitatea este bine tinuta in frau, mai ales tinand cont de anii anteriori. Nu exista acea senzatie drojdioasa, tipica oarecum unui vin foarte proaspat, iar aromele primare sunt "racoroase" si "verzi": o idee de soc, ardei gras, mar verde, zarzara, caisa usor necoapta, plus o foarte vaga senzatie florala. Gustativ, am intalnit aceeasi retinere in exprimare, cu fruct alb bine copt, corp light spre mediu. Totul curge liniar, nimic expansiv in joc; aciditate medie si un final scurt-mediu curat, racoritor si usoare aluzii mineral-picante.

Ce m-a surprins cu adevarat este nivelul excelent de integrare pentru un vin atat de tanar. Nimic nu sare din schema, nici un element nu ia fata altuia, intregul ansamblu pare mai pur decat m-as fi asteptat. Pot spune ca, pentru mine, este cel mai reusit Faurar alb de pana acum. Urmat indeaproape de 2010. Daca asa se prezinta un entry-level, sunt al naibii de curios cum vor fi albele din gamele superioare Davino.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp