Davino Alba Valahica 2011 (Romania)

duminică, 4 mai 2014

Deja in al treilea an de viata si nu e nici un motiv sa va alarmati. Culoare galben-auriu deschis. In prima ora dupa deschidere, am avut parte de un tur olfactiv de forta. Nas deschis si intens, cu mult fruct bine copt, caise, gutui, piersici, putin ananas, mango si papaya. Exista si adieri florale de salcam si tei. In timp, aceste arome dau inapoi, intensitatea se reduce, lasand loc notelor ceva mai elegante venite din panoplia vegetal-minerala. Gustativ, dupa cum ma asteptam, atacul este direct si fara ocolisuri, densitate si concentratie puternice. Aciditatea este inca pe metereze, iar finalul mediu aduce in prim plan note citrice, vegetale si de fructe albe bine coapte. Alcool-ul este bine tinut in frau la temperaturi ceva mai scazute, isi arata coltii odata cu cresterea mercurului in termometre, dar nimic ingrijorator.

Ca si in cazul altor albe Davino, in special Revelatio, am avut aceeasi senzatie de monolit aproape indestructibil. Da, nu este o feteasca alba usoara si de vara, dar aceasta structura monobloc puncteaza la capitolul seriozitate. Este ca o falanga macedoneana, in care locul fiecaruia este dinainte stabilit si nimeni nu iese din rand. Se afla intr-o fereastra optima de consum dar cred ca va mai oferi surprize celor indragostiti de albe mature (din a caror liga am inceput sa fac si eu parte).


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp