Loosen (Dr. L) Riesling "Gray Slate" 2012 (Germania)

luni, 12 mai 2014

Foarte multe nu sunt de spus despre acest Riesling, produs de un nume important din Mosel. Este un exemplar reusit, mesterit ca la carte.

Culoare galben-pai, cu reflexii verzui. Nas tipic, care aduce in prim plan aluzii de mandarina, mar bine copt, caisa, plus un mix de note mineral-vegetale. Gustativ, am fost intampinat de un atac direct si mediu ca intensitate, cu mar verde, piersica si nuante usor mieroase; impresia fructata este contracarata imediat de o aciditate taioasa, plus un final mediu unde citricele (in special zeama de lamaie) si mineralele isi infing coltii in papile. Vinul este clasificat drept unul demi-sec, dar restul de zahar este tinut bine in frau si nu devine deranjant nici o clipa. Pentru mine, cel putin.

De gasit in Metro, la circa 23 lei, dupa o reducere importanta de la vreo 40 lei. La banii astia este o optiune sigura pentru fanii Riesling-ului de Rhin. Veti gasi in sticla fix ce trebuie sa fie.


2 comentarii:

Anonim spunea...

Se mai gasesc oare azi la Metro la reducere?

Ciprian spunea...

Pai trage o fuga in Metro, ar trebui sa fie...

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp