Simplitate marca Lidl: Cuvee des 3 Messes Basses 2013 (Franta)

vineri, 9 mai 2014

Voi fi scurt si la obiect, ca si acest micut vin provenit din Valea Rhone-ului. Daca va intrebati de la ce vin initialele VMV, inscrustate pe sticla, va lamuresc imediat; este vorba de o cooperativa numita Vignerons du Mont Ventoux, recunoscuta pentru producerea unor vinuri cu un rpc foarte bun. Stiu ca ideea de cooperativa a inceput sa repugne pe la noi, in special dupa 1990 (prietenii stiu de ce), dar asta este o mare tampenie. In Franta, cel putin, ideea asocierii intr-o astfel de forma este privita cu respect si se bucura de apreciere. Dar sa trecem la vinul din titlu.

Culoare galben-pai, cu reflexii verzui. Nas foarte subtil si simplu, cu note florale, de mar verde si caisa usor necopata. Gustativ, dam peste aceeasi simplitate in exprimare, atac light spre mediu, marul verde fiind din nou vioara intai. Aciditate bine integrata, medie, iar finalul scurt vine cu note citrice, in special grapefruit.

In concluzie, avem de-a face cu un vin foarte simplu dar, in acelasi timp, foarte curat in exprimare. Si surprinzator de bine executat. Mult mai pe gustul meu decat Harmonie, un alt exemplar produs de VMV. Livreaza exact ce si cat trebuie pentru 17 lei.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp