Donnhoff Kreuznacher Krotenpfuhl Riesling Kabinett 2011 (Germania)

luni, 23 septembrie 2013

Despre Donnhoff se poate povesti in cateva pagini, dar important de retinut este ca avem de-a face cu, probabil, cel mai cunoscut si important nume din zona Nahe. Dar si cu unul dintre producatorii cu cea mai mare rezonanta in lumea iubitorilor de Riesling, in general.

Vinul de fata este un entry-level in stufoasa lume Donnhoff, dar un exemplar care iti poate starni instant pofta de Riesling. Nasul este 100% regulamentar si n-ai nici o sansa sa-l confunzi cu altceva: tone de fruct alb bine copt, mandarina, mere coapte, piersica si ceva gutui. Bineinteles, toate sunt acoperite de un strat fin de mineralitate, care vine sa completeze tabloul unei tipicitati debordante. Gustativ, atacul intial este, din nou, plin de fruct, restul de zahar este ceva mai prezent decat in alte Riesling-uri clasificate identic. Totusi, exista o senzatie de finete si precizie, ceea ce face ca zaharul sa nu devina deranjant. Bineinteles, dupa cum ma asteptam, spre final vinul vireaza fix in directia opusa: notele citrice si minerale preiau controlul, dublate de o aciditate taioasa care spala gura instant. Post gust persistent, cu un mix interesant de coaja de portocala si de lamaie.

Un Riesling ca la carte, mai mult nu prea este de spus. Just drink and enjoy. In jur de 12 Euro/sticla - belvini.de


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp