Quinta Do Portal Fine Tawny Porto

miercuri, 17 aprilie 2013

Intre mine si vinurile speciale nu s-a infiripat niciodata o mare poveste de dragoste. Au fost cel mult aventuri de o noapte, dupa care am preferat sa arunc experientele in sertarul uitarii. Pur si simplu nu am un "gust dobandit" pentru asemenea vinuri. Dar, cateodata, ma loveste o usoara nostalgie si mai cumpar cate un vin de Porto sau de Jerez. Nu cred sa existe aperitiv mai delicios decat aceste licori.

Exemplarul din titlu l-am insfacat cu ceva vreme in urma, din aceeasi Billa de cartier, la un pret redus de 18 Lei. La banii astia, sa fii nebun sa nu incerci asa ceva, mai ales ca vinurile de Porto nu sunt deloc ieftine. Sa trecem la o scurta prezentare.

Rubiniu intens, cu borduri maronii. Nas nu din cale afara de intens, cu note de caramel, curmale, prune uscate, fructe confiate, miere zaharisita. Nici o adiere de alcool si asta e impresionant, tinand cont de nvivelul acestuia - 19%. Gustativ, vinul se prezinta cu un grad ridicat de baubilitate, light pentru un Porto, simplu in exprimare dar destul de precis. Note placute de dulceata de visine plus o idee de condimente. Aciditate surprinzator de buna, alcool foarte bine integrat, finish scurt. Nu este din cale afara de dulce si asta mi-a placut. In plus, are o prospetime foarte interesanta, mai ales prin aciditatea foarte buna si alcool-ul neintruziv.

Un vin cat se poate de ok la banii pe care i-am dat. Simplu, light, dar foarte baubil si fresh. De servit usor racit, in compania unor masline negre usor sarate.


2 comentarii:

West spunea...

E ceva frate mai mic al lui Quinta do Noval?

Ciprian spunea...

@West, nu cred ca au vreo legatura, do Noval e mult mai celebru oricum

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp