Familia Hetei Rezerva Familiei 2011 rosu (Romania)

marți, 23 aprilie 2013

Eram foarte curios cum arata vinurile acestui producator nou din Beltiug si trebuie sa-i multumesc lui George pentru sansa oferita. Un cupaj interesant de Merlot, Syrah si Feteasca Neagra, in proportii 50-30-20, sa fiu mai exact.

Culoare rubiniu intens, cu reflexii violete. Nas de intensitate medie, in care fructul nu tine musai sa fie vioara intai. Note de carne cruda, salamuri fierte si afumate, piper, condimente uscate si o idee de cafea. Undeva in spate se pot detecta tuse fine de cirese negre, afine si pruna afumata. Gustativ avem tot un atac mediu, extractul este in limite normale fara a fi impins spre chestii gemoase si grele. Fructele rosii domina peisajul, exista o suculenta foarte placuta care face ca vinul sa se duca rapid pe gat. Aciditatea si taninurile au un profil destul de retinut, finalul scurt-mediu aducand cu el note de fruct proaspat, condimente si usoare urme vegetale (dar din acelea care nu agaseaza).

Chiar mi-a placut stilul acestui vin. Iti ofera acel sentiment de climat racoros, nu este fortat si are o puritate binevenita in pesiajul gemurilor si baricatelor autohtone. Poate mi-as fi dorit o structura ceva mai bine infipta si un zvac de aciditate ceva mai pronuntat pe final dar, deh, asta mai mult sa fiu carcotas cu ceva :) De baut acum, iar la circa 38 lei aici, e o cautatura interesanta pentru cei care doresc un vin proaspat si racoros. Viitorul suna bine.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp