Davino Domaine Ceptura Blanc 2011 (Romania)

miercuri, 10 aprilie 2013

Cu albele de la Davino am inceput, relativ de curand, o poveste de dragoste care tinde sa devina o obsesie. Cum gama Revelatio m-a impresionat pe toata linia, am iesit la vanatoare si am reusit sa strang cam tot ce inseamna vinuri albe Davino. Luni seara a fost un prilej bun sa desfac o sticla de Ceptura Blanc, in compania lui George si a altor vinuri despre care va voi povesti in curand.

Cupaj de Sauvignon Blanc, Feteasca Alba si Riesling italian. 13,8% alc.

Nas nu din cale afara de bombastic, cu note foarte placute de fructe albe, mere bine coapte, pere, o idee de mango. In plus, apar si ceva aluzii vegetale care mai taie putin din dominatia fructelor. Gustativ, vinul isi arata profilul serios inca de la intrare; rotund, cu o greutate din cele placute, deloc sacaitoare, plin de fruct alb in mijloc, usor cremos. Dar imediat, totul este invaluit de o aciditate taioasa, cu un final mediu, surprinzator de mineral. Post cu note de mere verzi.

Nu prea stiu ce sa mai spun in plus despre aceste vinuri Davino. Si aici am dat peste aceeasi precizie in executie, precum si de un echilibru aproape impecabil al elementelor. Exista o senzatie de structura monolitica, vinul nu este expansiv si nu incearca sa te pacaleasca prin intensitate aromatica dusa la cote absurde. Cred ca mai are nevoie de ceva ani pentru a deveni si mai complex. Materialul este bine ascuns momentan, dar il simti ca e acolo, undeva in maruntaiele monolitului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp