De obicei, atunci cand dau de un vin excelent, incerc sa ma abtin de la descrieri stufoase, epitete marete, insirarea trilioanelor de arome pe care bestia creier ti le baga sub nas de nicaieri. Este si cazul acestui minunat Beaujolais, produs in cea mai mica regiune din legiunea celor zece cru-uri ale zonei.
Rubiniu deschis si transparent, tipic pentru un Gamay. Nas la fel de tipic, cu o aura de naturalete debordanta; fructe rosii proaspete, cirese negre, toate invaluite de un strat de pielaraie si condimente uscate. Nu prea ai cum sa-l ratezi intr-un blind, daca ai baut destul Beaujolais la viata ta. Gustativ, am avut parte de un echilibru desavarsit, corp usor spre mediu, dar cu o concentratie si puritate a fructului absolut fantastice. Astfel de vinuri se duc pe gat cu o viteza ametitoare, trebuie sa ai mare grija cate sticle ai pe langa tine. Suculent peste limita admisa, aciditate beton si taninuri fine dar bine infipte. Cu toate ca pare usor in exprimare, ofera o senzatie de seriozitate in plus, fata de alte cru-uri din regiune. Final mediu-lung, consistent si suculent.
Mare pacat ca aasemenea vinuri se fac din ce in ce mai rar pe a noastra planeta a densitatii si corpolentei excesive. Nu mai pot spune decat atat: mai da-mi una, garcon!
In jur de 11 euro - Vinatis.
Concursul de vinuri spumante romanesti 2024 si doua-trei panseuri
Acum 2 săptămâni
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu