Geiben - Thornicher Ritsch 1996 Auslese (Germania)

joi, 3 ianuarie 2013

Stiu ca pe unii i-am disperat cu acest producator dar, cum nu sunt genul care se grabeste cu vinurile, am pastrat destul de multe exemplare achizitionate cu ceva vreme in urma.

Si acest 1996 se inscrie oarecum in linia celorlalte. De fapt, e una dintre chestiile pe care le apreciez la Geiben: vinurile acestei game au o linie comuna, aromatic vorbind, diferentele se fac la nivel de structura si complexitate.

Culoare galben auriu intens, nu din cale afara de evoluata. Nas tipic, cu note de hidrocarburi (dar nu exagerate), miere de salcam, fructe albe bine coapte, flori de tei si eterna mandarina. Gustativ, atacul este extrem de fructat, chiar apasator pe alocuri, iar restul de zahar se simte ceva mai puternic. Aciditatea a dat un pas in spate, vinul fiind salvat de un finish usor citric, dulce-acrisor, care ofera o senzatie de minima tonicitate.

Facand o comparatie cu varianta '95, o consider superioara pe aceasta din urma. Este un vin mult mai fresh, mai elegant, in timp ce '96 se remarca prin fruct din abundenta, corpolenta si este mult mai "gras".  Acum depinde si de preferintele fiecaruia.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp