Chateau Laforet 2009 - Bordeaux Superieur (Franta)

luni, 21 ianuarie 2013

Inca un Bdx necunoscut, chiar mai ieftin decat cel incercat anterior (Camarsac). Atunci cand un an ca 2009 iti permite, este ocazia perfecta sa incerci astfel de vinuri pe care, de altfel, le-ai ocoli cu gratie. La sfarsit, concluzia trasa de mine cu ceva vreme in urma, a ramas neschimbata: la nivel inferior de clasificare si pret, Bordeaux incepe sa se miste din ce in ce mai bine.

Culoare rubiniu intens si stralucitor. La inceput, nasul este mut. Te-ai astepta ca un vin ieftin sa se deschida imediat, dar nu e cazul aici. Are nevoie de cel putin jumatate de ora de aerare. Dupa aceasta operatiune, incep sa se ridice din pahar notele obisnuite e visina proaspata, cirese negre, multe condimente uscate, plus ciocolata neagra si cafea. Ocazional, apar si ceva nuante pamantoase foarte placute sufletelului meu. Totul este livrat in cantitati rezonabile, nu se sare calul cu nimic. Gustativ, am fost intampinat de un atac usor, chiar diafan pe alocuri, fructele rosii proaspete si suculente dominand peisajul in mijloc. Concentratia este rezonabila, aciditatea foarte buna dar si taninurile bine infipte. Final proaspat, unde visina putreda si notele de cacao isi fac de cap in voie.

Din nou, nu e vorba de complexitate aici, ci de un vin bine facut, cu o prospetime debordanta. Nu pica greu, nu sunt tone de fructe si arome, doar un exemplar pe care il poti servi fara probleme la o masa obisnuita. Chiar daca e abordabil acum, cred ca are un potential de invechire pe termen scurt-mediu. Dupa 24 de ore, vinul a devenit ceva mai "intunecat" in exprimare, dar structural a ramas neschimbat.

Incep sa-i apreciez din ce in ce mai mult pe cei de la Lidl. In momentul de fata, cred ca au cea mai interesanta selectie de frantuzisme la astfel de preturi decente. Daca vrei cu adevarat sa iti respecti clientii, se poate. Ahh, uitam sa va spun; sticla in cauza m-a costat uriasa suma de 18 lei


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp