Domeniul Coroanei - Chardonnay 2011 "Prestige" (Romania)

marți, 8 ianuarie 2013

Sticla incercata intr-un stabiliment galatean, cu o selectie mai mult decat decenta la capitolul vinuri. Preturi bune pentru un restaurant, gama Prestige de la Segarcea fiind undeva la 40 de lei.

Marturisesc din start ca acest Chardonnay mi-a placut destul de mult, chiar si in conditiile in care nu am beneficiat de instrumentele necesare unei disectii amanuntite. Am fost intampinat de un nas tipic, cu mult mar bine copt, foarte usoare aluzii vanilate, o idee de alune prajite si placute senzatii citrice in planul secund. Gustativ, avem un lichid rotund, cu o prezenta buna pe papile, mult mar din nou, fructe albe si aluzii untoase. Destul de echilibrat, aciditate bine integrata si un final mediu, citric, plus un strop de mineralitate. Cred ca are si putin potential de adormire pe termen scurt, 2-3 ani sa spunem.

Un vin bun si punct.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp