Terminatorul din Lidl: Monte Plogar Reserva 2008 (Spania)

miercuri, 6 august 2014

In primul rand, am observat o ofensiva puternica pe facebook impotriva celor de la Lidl, principalul motiv invocat si disecat fiind preturile extrem de mici ale unor vinuri. Cum ca este imposibil sa dai un vin pe bani atat de putin, ceva pute cu siguranta, etc. Ei bine, domnilor, inainte de a sari la gatul unui produs sau altul, eu va recomand ceva de bun simt: sa-l incercati inainte de a va da cu parerea. Personal, nu m-au interesat vreodata astfel de mecanisme. Strict ca si consumator, ma doare fix despre ceea ce gasesc in sticla. Iar Lidl mi-a demonstrat pana acum ca imi poate oferi alternative calitative la bani foarte putini.

Spaniolul nostru din titlu m-a costat amuzantul pret de...9,99 lei. Cupaj de Garnacha si Tempranillo, deja cu 6 ani la bord; in plus, aveam de a face cu o reserva, ceea ce inseamna cel putin 1 an in butoaie si probabil vreo 2-3 de invechire la sticla. Exact, va rog insistent sa mai cititi pretul inca o data...

Culoare rubiniu intens, foarte asemanator cu al unui Bordeaux clasic, fara nici o urma de maturitate. Nasul este direct, proaspat, cu note carnoase si afumate, fructe rosii bine coapte, mure, cirese negre; notele lemnoase se manifesta printr-un evantai de condimente uscate. Cu timpul, apar si aluziile vegetale, marca Tempranillo. Gustativ, atacul este simplu, direct si drept la tinta. Cireasa suculenta cat cuprinde, corp mediu, curat, frumos rotunjit; aciditatea este perfect integrata, iar finalul scurt-mediu aduce cu sine un rest taninos surprinzator de sustinut pentru aceasta categorie de pret. Mai apar note condimentate si impresii de fruct suculent. Surprinzator de bine inchegat, aproape fara cusur din punct de vedere tehnic si asta poate fi considerata o mica minune, mai ales in universul mioritic. Pentru ca in Spania, se pare ca a face un vin ok la bani putini este cel mai obisnuit lucru cu putinta.

Dupa cum spunea si George in proaspata sa postare despre acel Castillo de Alcoy 2010 (tot 10 lei, apropos), un vin senzational la banii lui. Simplu, dar imbatabil intr-o lupta corp la corp cu orice exemplar autohton la aceiasi bani. Go and buy it!


3 comentarii:

Anonim spunea...

am vazut zilele astea in lidl si versiunea "gran reserva 2007" la 11.99 lei. de asta ce mai spui? :) .te benoclezi in fata raftului, si nu-ti vine sa crezi .. te gandesti ca e vreun vin contrafacut, sau vreo teapa ceva. si mai e o gran reserva la 9.99 :))

Ciprian spunea...

Nu sunt vinuri contrafacute, asta-i durerea cea mare pt ai nostri

Anonim spunea...

Am consumat versiunile de Monte Plogar din 2007, 2008 si 2009, toate foarte bune. Mai era unul acum vreo jumatate de an - Batturica ii spunea, si el foarte bun.

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp