Davino Riesling Italico 2012 (Romania)

miercuri, 17 iulie 2013

Astazi am sa va povestesc putin despre un vin al carui fan am devenit imediat dupa ce am dus paharul la nas. Este vorba de un Riesling italian, marca Davino, inca nelansat pe piata. Varianta 2009 cred ca o mai puteti gasi online sau prin magazine de specialitate.

Culoare galben stralucitor, cu ceva reflexii verzui. Si acum vine partea cea mai interesanta: nasul. Surprinzator de fin, elegant si discret, dominat de nuante verzi de caisa putin necoapta, mar verde si zarzara. Mai tarziu apar si note de pepene galbene. Echilibrul si finetea acestui nas sunt remarcabile. Gustativ, avem un melanj de fructe albe si, din nou, mar verde, o concentratie buna in mijloc si o densitate controlata. Vinul are si un strop de structura, iar aciditatea este la cote inalte. Finalul este un mix foarte intrigant de senzatii dulci-acrisoare-amarui (migdale). Post gust foarte persistent.

Cred ca este cel mai fin si echilibrat vin alb proaspat pe care l-am incercat pana acum. Autohton, bineinteles. Trebuie sa remarc din nou precizia de laser pe care o afiseaza si acesta. Nu detin datele tehnice ale vinului, dar toate elementele sunt tinute sub control, ca intr-o schema gandita in cel mai mic detaliu. In plus, se demonstreaza inca o data ca acest soi, considerat de multi de esalon secund, are potentialul de a da vinuri serioase in Dealu Mare. Sa nu uitam ca "amaratul" asta de Riesling italian sta la baza multor cupaje albe Davino de top.


2 comentarii:

Anonim spunea...

mi-ai facut pofta..

RaSto

Ciprian spunea...

e un vin care face pofta :D

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp