Domaine Cauhape Ballet d'Octobre 2011 - Jurancon (Franta)

luni, 15 iulie 2013

Nu sunt cel mai mare fan in viata al dulcegariilor, dar sunt si momente in care simt nevoia de asa ceva. Un vin dulce bine facut iti poate oferi complexitati nebanuite.

Domaine Cauhape este un producator important din Jurancon, o zona cunoscuta dar cam trecuta cu vederea atunci cand vine vorba de vinuri dulci de calitate. Este pacat, pentru ca de aici poti avea parte de multe exemple excelente cu un rpc de invidiat. Cum este si cazul vinului de fata, un cupaj de Gros si Petit Manseng.

Nas interesant si destul de original, cu aluzii evidente de genul "stinky". Mi-a amintit de izul sosetelor usor nespalate, iar lui George de un fruct exotic numit chirimoya. Oricum ar fi, aceasta nota stinky mi s-a parut extrem de intriganta si bine integrata in peisaj. Mai apar note de portocala, mango, ceva piersica, dar toate livrate in cantitati decente, care nu iti sar in nas. Gustativ, am dat peste unul dintre cele mai echilibrate si precise vinuri dulci baute pana acum. O prospetime de invidiat, in ciuda densitatii afisate, un melanj de fructe albe si exotice, restul de zahar nu este intruziv deloc; acesta este contracarat pe final de o aciditate foarte buna, plus un melanj citric ce aminteste de coaja de portocala si lamaie. Post gust foarte persistent, usor condimentat.

Daca, de obicei, cu greu pot trece de 2 pahare de vin dulce, in acest caz sticla s-a dus pe gat intr-un timp record. Vinul afiseaza o prospetime surprinzatoare si un grad de baubilitate ridicat. O lucratura de maestru. Dulcegarii din astea tot sa bei, parol.

In jur de 13 euro, la achizitia a minim 2 sticle - vinatis.com


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp