Prince Stirbey Sauvignon Blanc "Vitis Vetus" 2009 (Romania)

miercuri, 24 iulie 2013

Despre Vitis Vetus nu mai sunt prea multe de spus. S-a impus ca unul dintre albele romanesti de top, si pe buna dreptate. Acest 2009 vine sa confirme inca o data acest statut.

Nasul destul de intens aduce in prim plan note puternic florale, de grapefruit, soc, fagure de miere si o idee de musetel. Dupa ce prinde ceva aer, ies la suprafata aluziile de ardei gras si tentele minerale. Gustativ, vinul prezinta o densitate si o rotunjime foarte placute, concentratie buna a fructului in mijlocul consistent. Aciditatea este la cote inalte, iar mineralitatea puternica vine ca un tavalug pe finalul lung si extrem de persistent.

Este clar diferit de varianta 2010, avand o alura ceva mai atletica si un caracter mai "gras" si fructat. 2010 este mult mai retinut in arome, auster si mineral. Nu poate decat sa ma bucure aceasta variatie de la an la an, mai ales intr-un timp in care multe vinuri sunt ca trase la indigo, indiferent de conditiile recoltelor. In plus, are destul potential de evolutie si pe viitor.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp