Grande Garrigue 2010 Vacqueyras - Alain Jaume & Fils (Franta)

joi, 18 iulie 2013

Postarea de fata ar putea fi cea mai scurta nota de degustare pe care as face-o, spunand doar atat: Moama, ce vin! Dar, totusi, am sa disec nitel lichidul cu pricina, macar asa de dragul conventionalismului. Un cupaj de Grenache, Syrah, Cinsault si Mourvedre.

Culoare rubiniu intens, extractiv, dar fara a fi opac. Nasul este pur si simplu intoxicant, dar nu in sens negativ, ci mai ales prin aromele afisate. Notele de fruct rosu se imbina perfect cu cele de ierburi provensale (la un moment dat, acestea devin dominante), florale (lavanda), de carne cruda si de piper. As fi putut adulmeca paharul toata ziua si tot nu m-as fi saturat. Gustativ, vinul este dens dar, totusi, lipsit de greutate. "Smooth" e cel mai nimerit termen pentru a descrie senzatia lasata. Nu lasa nici un moment impresia de agresivitate. Concentratie buna a fructului in mijloc, aciditate puternica, tanini fermi dar fini si un final proaspat, cu cirese negre si mult condiment. Sa va mai spun ca nivelul de alcool urias - 15% - nu se simte nici daca te straduiesti din greu sa dai de el? Este perfect integrat si inca ma intreb cu reusesc baietii astia frantuji sa atinga o astfel de performanta.

Un vin excelent, echilibrat in toate compartimentele si cu destula viata in fata. In jur de 13 Euro - vinatis.com


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp