Ceptura Feteasca Neagra 2010 - Unicom (Romania)

joi, 11 iulie 2013

Inca un exemplar reusit al celor responsabili de gama Davino. Nu e cea mai expresiva si eleganta FN incercata de mine, dar este caracterizata de aceeasi precizie de care dau dovada vinurile acestui producator, la toate nivelurile de pret.

Nas tipic, nu lipseste nimic din caracteristicile soiului: fructe rosii bine coapte, pruna afumata, diverse condimente gen scortisoara si piper, piele. Lemnul se simte dar este bine integrat si nu am detectat enervantele aluzii de lactate. Gustativ, vinul este dens, fructul apasa sanatos pe papile, dar spre final este contracarat de o aciditate puternica si o tesatura de tanini care abia incep sa se integreze. Postgust suculent, cu multa visina si condiment. Nivelul mare de alcool (14,7%) se simte o idee pe final dar nu este nimic deranjant si, inca o data, am fost extrem de surprins cat de bine este tinut in frau.

Un vin in stil modern care pune accentul pe densitate dar, chiar si asa, e o lucratura buna, facuta cu simt de raspundere si destul de echilibrata. Nu are finetea, eleganta si precizia Purpurei, cea care prezinta o dimensiune in plus per total.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp