In turnul SERVE

miercuri, 22 mai 2013

Scriu destul de tarziu despre ultima degustare din Turnul galatean (restaurantul Perla Dunarii), si asta nu pentru ca as avea atat de mult material in asteptare, ci pentru ca nu prea mai am chef de postat pe ast blog. Deh, omul mai trece si prin perioade proaste. Invitati speciali: tovarasul Dan Savulescu (SERVE) si Poezina Rolando (New Rolax, distribuitorul local al vinurilor SERVE). Impresii despre eveniment puteti citi si la George.


Despre vinuri, numai de bine in general. De altfel, cei de la SERVE ne-au obisnuit cu o constanta in calitate de invidiat, pe toate palierele de pret. La vechimea si experienta oamenilor de aici, nici nu e de mirare. Am inceput cu o Feteasca Alba 2011 Vinul Cavalerului, din cate am inteles si cantecul de lebada al acestui soi pe gama respectiva. Probabil cel mai cu mot cavaler alb de ceva vreme incoace, asta daca nu iau in calcul si evolutia la sticla a Riesling-ului pe care l-am incercat de curand. O Feteasca destul de austera in exprimare, tipica dar si cu o interesanta greutate in gust, ceea ce ii da un aer in plus de seriozitate. Din cate am inteles, sunt implicate plantatii vechi in ecuatie si asta se cam simte. Sauvignon Blanc 2011 Terra Romana se exprima intr-un registru mai aromat, evident, nas floral, note de soc, grapefruit. Monolitic in gust, dar bine definit, cu un final citric si racoritor. Sauvignon Blanc + Feteasca Alba 2012 Terra Romana a fost cel mai de succes vin al serii printre invitati. Factorul baubilitate cel mai ridicat dintre exemplarele prezente, aromatica Sauvignon-ului impletindu-se foarte bine cu austeritatea si mineralitatea Fetestii. Se duce pe gat cu o viteza peste limita legala, asa ca are sanse sa devina un hit al verii ce va sa vina. Despre Roze 2012 Vinul Cavalerului nu pot spune prea multe, nefiind un fan al acestui tip de vin. Are o aromatica tipica, dar este si usor dulceag in gust. Mai degraba de la glicerol, ni s-a comunicat care un rest de zahar de doar 3 grame. Una peste alta, un roze democratic. Ultima batalie s-a dat cu o Feteasca Neagra 2011 Terra Romana - tipicitatea este acolo, are usoare note de lactate dar nu dintre acelea deranjante, pruna, diverse fructe rosii, totul e acolo. Intensitate medie, cu toate ca, gustativ, e un stil ceva mai modern, cu tanin copt, aciditate medie; dar are o suculenta foarte placuta care il salveaza de la a fi neinteresant. Sfatul meu este sa mai asteptati vreo 2 ani, pana se integreaza cum trebuie, pentru ca e destul loc de imbunatatire.

Cum era de asteptat in cazul nostru, ostilitatile s-a incheiat la o bere si cu multe povesti interesante la ceas tarziu de seara. Atmosfera placuta, oameni de treaba si vinuri bune, ce sa iti doresti mai mult?

@foto credit: lucruribune.blogspot.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp