Canta Perdices 2009 (Spania)

duminică, 3 februarie 2013

Un vin produs de Bodegas Pedro Regalado, in celebra regiune Ribera del Duero. Daca n-ati auzit de ea, poate Vega Sicilia va spune ceva :)

Culoare rubiniu intens, aflata inca la prima tinerete. Nas surprinzator de retinut la inceput, cu note minerale si pamantoase. Dupa o vreme apare si fructul rosu bine copt, urmat de o tona de condimente, visina putreda, cirese negre. Gustativ, am fost intampinat de un atac sustinut, fructat si usor dulceag la inceput, concentratie buna. Urmeaza o aciditate puternica, taninuri fine dar prezente la datorie. Final mediu, dominat de condimente, note minerale si cirese suculente. Lemnul este foarte bine integrat, o bila alba pentru acest capitol.

Un vin modern, dar bine echilibrat si oarecum surprinzator de proaspat si mineral in abordare. Ribera nu exceleaza la acest capitol, daca o iei la bani marunti. Spaniolii prezinta in continuare o constanta si o consistenta fantastice in calitate, la toate categoriile de pret.

9 Euro/sticla - Vinexus.


2 comentarii:

Anonim spunea...

e superb si vinul dar si comentariul adaugst de tine cred

Ciprian spunea...

Multam, Anonim! Comentariul nu e superb, dar vinul e bun :)

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp