Cuvee Rene Faure - Crama Averesti (Romania)

sâmbătă, 16 februarie 2013

Sau despre cum romanul isi da mana cu francezul intr-o sticla de vin. Avem un cupaj interesant de Zghihara si Aligote, produs de Crama Averesti. Despre acest producator si vinurile sale puteti gasi destule informatii in blogosfera de vin, asa ca voi trece direct la scurta descriere a exemplarului pe care l-am incercat de curand. Dar inainte de asta, o observatie pe care am facut-o si altora: oameni buni, puneti si voi un an de recolta pe eticheta, macar asa de ochii lumii.

Culoare galben-pai extrem de palid. Nas destul de aromat initial, cu tuse florale si fructe albe. Dupa care notele ierboase devin dominante (intr-un mod placut totusi), fiind completate de mult mar verde. Gustativ, vinul este surprinzator de bine rotunjit, atac initial fructat dupa care ierburile aromatice preiau controlul. Aciditate pronuntata, tipica Zghiharei, final scurt cu note de praf de creta.

Un vin foarte agreabil, usor de baut si care se duce pe gat cu viteza ametitoare. Prospetimea Zghiharei se imbina foarte reusit cu rotunjimea Aligote-ului, rezultand un vin simplu si care nu incearca nici o clipa sa para ceea ce nu este. Avem nevoie de mai multe astfel de exemple.

22 Lei - Evino.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp