Budureasca Fume 2011 (Romania)

luni, 22 octombrie 2012

Trec rapid in revista impresiile lasate de cea mai noua varianta de Fume Budureasca. Este vorba de eticheta alba si de un demisec.

Culoare galben deschis, limpede si stralucitor. Nas usor retinut, cu aluzii vanilate, mar verde si o idee de grapefruit in spate. Exista si ceva adieri florale care apar cand temperatura creste. Gustativ, un vin rotund, destul de corpolent, fructe albe bine coapte, para. Aciditate buna si final usor picant cu putina vanilie. Intregul ansamblu e destul de echilibrat, bine facut iar restul de zahar tipic pentru un demisec nu se simte.

Servit la restaurant - 32 lei. De fapt, cel putin in cazul stabilimentelor galatene, am observat o invazie puternica a vinurilor de Budureasca in meniurile acestora. Eticheta alba in principal, iar pretul e cam acelasi peste tot: 32 lei. Tinand cont de adaosurile practicate de restaurante, este un pret mai mult decat decent pentru niste vinuri pe care le poti bea cu incredere la o masa.


2 comentarii:

BogdanC spunea...

1. Inteleg ca eticheta neagra destinata HoReCa (sec) a aparut dupa eticheta alba?
2. Restaurantele vand ambele variante? Unul sec si altul demisec?

Ciprian spunea...

1. Din cate stiu, da
2. La noi, cel putin, am vazut doar varianta demisec

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp