Salbide 2009 - Rioja (Spania)

duminică, 7 octombrie 2012

Un vin produs de Bodegas Izadi, majoritar este Tempranillo dar si-a facut loc si ceva Grenache odata cu recolta 2009. Pastrat doar 4 luni in butoaie de stejar americane si frantuze, ceea ce-l plaseaza undeva intre joven si crianza.

Culoare rubiniu intens, stralucitor, cu reflexii puternic visinii. Vinul se deschide imediat in nas, chiar dupa destuparea sticlei. O avalansa de fructe rosii proaspete, cu mura in rolul principal, cirese negre, visine. Dupa o vreme, apar si usoare note vegetale marca Tempranillo, precum si aluzii condimentate, carnoase si afumate. Gustativ, vinul e marcat de atac usor, cu mult fruct destul de bine concentrat. Fara agresivitate, totul este livrat in doze light dar cu o buna persistenta. Aciditate excelenta, taninuri ferme dar bine integrate in peisaj. Final mediu, marcat de o suculenta care-ti da senzatia ca poti mesteca vinul. Mai apar visinele si condimentele uscate.

Per total, un Rioja simplu pe stil modern dar bine facut si cu factorul baubilitate ridicat. Un soi de mix intre Beaujolais si Rhone, dar cu personalitatea soarelui spaniol. Bun la cei aproximativ 8 euro - vinexus.de.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp