Enira Reserva 2006 (Bulgaria)

vineri, 14 septembrie 2012

Nu mai este nevoie de introduceri si prezentari vaste despre acest producator bulgar. Repet, singura gama de la ei care-mi place cu adevarat este Enira. In rest, sunt vinuri bine facute doar ca nu le agreez ca stil. Aceasta sticla de Reserva a fost incercata prin amabilitatea lui Mihai, caruia ii multumesc pe aceasta cale pentru "share".

Culoare rubiniu intens si grav, cu tente visinii, fara mari semne de maturitate. Nas puternic, plin de fructe rosii si negre: coacaze, mure, visine dar si acea tenta de dulceata de capsuni intalnita la Cabernet. Mai exista si ceva aluzii de miere zaharisita. Pe langa tonele de fructe, ma apar si ceva condimente, plus ciocolata. Gustul este la fel de puternic, glicerinos, cu fructele rosii curgand in valuri pe palatin. La un moment dat, chiar am avut senzatia ca vinul se lipeste de gingii. Aciditate ok si un final mediu dominat de note condimentate si de visina putreda. Taninii sunt aproape complet integrati, iar alcool-ul isi face simtita prezenta destul de mult.

Per total, mi s-a parut un vin care se indreapta spre un declin oarecum surprinzator. Fruct exista din belsug, dar in acest caz nu prea mai este sustinut de restul componentelor. Vorbesc de aceasta sticla, probabil sunt altele pastrate mai bine in lumea larga. Si ma refer aici in primul rand la variantele magnum. Inteleg de ce exista destui fani ai acestui vin dar pentru mine, din nou, este cam prea mult. Dupa 2 pahare, o voce iti sopteste strengareste ca e timpul sa tragi un pui de somn.


2 comentarii:

Berbecutio spunea...

Cam asa l-am vazut si eu, dar am acordat circumstante atenuante de la transport si stat la raft de super-market. O sa am ocazia sa ma mai intalnesc cu o sticla destul de curand, sa vedem daca..

Ciprian spunea...

probabil au contat si astea, oricum stilul asta nu-i pe placul meu

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp