Cateva impresii despre Goodwine

joi, 28 noiembrie 2013

In perioada 22-24 noiembrie, s-a desfasurat o noua editie a targului de vinuri Goodwine. De data aceasta, am profitat de un concediu luat in prealabil, pentru a evita oboseala din anii trecuti si pentru a incerca in tihna vinurile de care am fost interesat. Impreuna cu Diana, jumatatea mai inteleapta, am descalecat vineri in Bucuresti, cu gandul initial de a trage o fuga pe la targ in ultimele ore ramase disponibile. Potriveala de acasa nu prea s-a potrivit cu cea din targ, asa ca am renuntat la ideea initiala si am dat curs unei invitatii venite de la George Moisescu (caruia ii multumesc inca o data si pe aceasta cale), invitatie care implica participarea la un masterclass de armagnac Comte de Lauvia. Am acceptat fara sa stau pe ganduri, astfel ca seara de vineri s-a dovedit a fi una plina de invataminte, informatii interesante si cateva sticle de armagnac ce ne-au dezlegat limbile si ne-au incalzit corpurile. Pe acolo, am dat si peste Bogdan Bocse, intinzandu-ne astfel la discutii pana seara tarziu.

Sambata a fost alocata targului. Din start, mi-am propus sa nu mai fac vreun soi de maraton printre standuri, ci doar sa ma concentrez asupra unor producatori si importatori, care au prezentat un interes sporit din partea mea.Nu voi insista cu detalii despre vinurile incercate, ci ma voi rezuma la a semnala exemplarele care mi-au sarit in ochi si nas.

Wine Princess:
- Cuvee Diorit 2011, un cupaj al naibii de interesant si al carui fan am devenit pe loc
- Cadarca Stonewine 2009
- Cabernet Franc Premium 2009 - un vin cu potential cat cuprinde
- Feteasca Neagra Premium 2011 - un vin de urmarit pe viitor

SERVE:
- cele mai multe vinuri imi erau deja cunoscute, pe toate gamele este o consistenta de invidiat; am incercat noul Terra Romana Rose, un vin care continua traditia si succesul pe care le-a stabilit de ceva ani incoace

Stirbey:
- incep cu un Merlot experimental, cu un nivel de alcool de "doar" 17%, si tot ce pot spune este: wow!
- Feteasca Regala Rezerva 2011 - o concentratie fantastica pentru acest soi
- Cabernet Sauvignon 2004 - tanar si fresh


Vinarte:
- Soare 2009, are toate cele necesare pentru a deveni un clasic

Halewood:
- am incercat cam toata vinurile puse la dispozitie si nu pot spune ca mi-a sarit ceva cu adevarat in fata; sunt vinuri lucrate bine, foarte New World, dar par ca nu vor sa treaca un anumit nivel; o mentiune speciala pentru Shiraz-ul Neptunus, FN si Cab-ul Hyperion.

Vitis Metamorfosis:
- o verticala interesanta de Cantus Primus: 2007, 2008 si 2009, in urma careia 2008 pare ca a ajuns la echiibrul ideal in acest moment; cateva variante beta de Negru de Dragasani (in Dealu Mare, atentie), Cab Sauv si Feteasca Neagra, destul de interesante, suculente si cu surprinzator de putine asperitati pentru stadiul in care se afla.

Budureasca:
- mentiuni speciale pentru gama Origini, cu un Shiraz reusit si un Cab Sauv mai mult decat ok.

Crama Borha:
-  m-a interesat doar Vina Ardanza Reserva 2004 (cred?), un vin care inca din nas a dat o palma mai tuturor autohtonelor prezente pe acolo; mi-a mai trecut prin fata si un Marques de Riscal alb, dar explozia de fruct care m-a intampinat nu m-a incantat peste masura.

Vinimondo:
- incep cu vinul care m-a impresionat cel mai mult de la targ, mai ales prin originalitate si personalitatea distincta: Montessu Isola dei Nuraghi 2008, un cupaj dominat de Carignan.
- Ronchedone Ca dei Frati, alb si rosu
- Le Volte (Ornellaia) si La Difese (Sassicaia), 2 vinuri bune dar care au parut generice pe langa Montessu.

In rest, o atmosfera ceva mai degajata decat in anii trecuti, oameni faini si discutii interesante. Ne vedem si anul viitor!

The star of the show






1 comentarii:

Anonim spunea...

Simpson, 33, flaunted her fit swimsuit body on Instagram, where she spotlighted her muscular legs.
She was always be said the television mother in the lists of top TV moms.

Jessica, who recently amped up her diet annd workout regimen ahead of her
upcoming wedding to former NFL star Eric Johnson, has been hurt by the cruel media fat-shaming over thhe years,
butt saiid it taught her valuable lessons about body image and self-esteem.


Feel free to visit my webpage ... the simpsons tapped out cheats

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp