Terra Romana Chardonnay 2012 - SERVE (Romania)

miercuri, 20 noiembrie 2013

Nu am fost, nu sunt si nu cred ca voi fi vreodata un mare fan al albelor baricate. Bineinteles ca sunt si exceptii, si ma gandesc aici in primul rand la Chardonnay. Se pare ca acest soi se preteaza bine la un astfel de stil dar cu o singura conditie majora: sa fie facut cu simt de raspundere. Cam acesta este si cazul Chard-ului Terra Romana, un vin care reuseste oarecum sa pastreze echilibrul dintre onctuozitate si prospetime.

Nasul este usor dominat de nuante lemnoase, cu destula vanilie, unt si ceva impresii de nuca prajita. Mai apar note de mar verde, para si flori de salcam. Gustativ, vinul aduce in fata onctuozitatea specifica unei astfel de vinificari, dar totul pare controlat. Se duce surprinzator de usor pe gat, nu are o greutate deranjanta si obositoare. Se reuseste un echilibru bun intre notele lemnoase, aciditatea medie si notele finale medii, cu tenta citrica si vegetala.

Una peste alta, un exemplar reusit de Chardonnay baricat si care cred ca are un bun potential de invechire pe termen mediu. As fi curios sa-l mai incerc in 2-3 ani, pentru a observa cum se vor integra notele lemnoase in peisaj. Pentru fanii hardcore ai genului, o alegere mai mult decat inspirata. Pentru ceilalti, o dovada ca sunt si albe baricate care pot fi baute cu placere.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp