Bine ati venit pe Marte

luni, 11 martie 2013

Lumea comerciantilor autohtoni de vinuri este una aparte. De multe ori am impresia ca cei mai multi dintre ei plutesc undeva deasupra norilor, acolo unde aerul este foarte rarefiat si cateodata inaccesibil bietilor muritori de rand. Asta in timp ce majoritatea negustorilor din afara, se pare ca a descoperit ceea ce se numeste gravitatie si stau linistiti cu picioarele bine infipte pe pamant. Altfel nu-mi prea pot explica diferentele enorme de pret la multe vinuri importate de ai nostri, fata de cele practicate la "ceilalti".

Ultimul exemplu care mi-a sarit in ochi nu este vreun Lafite, Latour sau Margaux, ci un oarecare Chateau Les Trois Croix 2009 (Fronsac). Intre noi fie vorba, ecuatia cuprinde un producator foarte competent si recunoscut pentru preturile umane la care isi lanseaza vinurile. Bine, asta e valabil la "ei", cand vinul in cauza ajunge la noi, tineti-va bine, stiti ce urmeaza.

In cursul zilei de ieri, vinul de mai sus a fost scos la "oferta" aici. La 109 lei, de la...150 lei. Ok, hai ca pot accepta noul pret. Dar sunt al naibii de curios cine da acest vin cu 150 lei. Asta daca exista acel cineva, sau e doar o gaselnita ieftina de marketing.

Si acum, dragii mei, iata ce am gasit prin Germania, o tara recunoscuta pentru preturile deloc mici la vinurile de Bordeaux. Aruncati o privire aici. Acum sunteti liberi sa faceti diverse calcule, dar nu va aruncati la cine stie ce ecuatii complicate, e de ajuns o aritmetica dintre cele mai simple.

Nici nu mai are rost sa-mi mai bat capul cu intrebari pe care le-am mai pus de nenumarate ori pe aici. Raspunsurile au fost de fiecare data extrem de haioase si neconvingatoare. Da, stiu, suntem victime, lovite in plex de niste taxe exorbitante, bla bla bla. De parca am trai undeva pe Marte, nu am fi integrati intr-o structura denumita simplu, UE...

P.S. Multumita lui Razvan Avram, a fost descoperita si sursa care ofera acest vin la mirobolantul pret de 150 lei. Aici. Ole!

5 comentarii:

Anonim spunea...

HITO 2009 Cepa 21 costa pe Decantalo.com in jur de 8,5 euro. plus un transport ptr sticla de 2,5 euro rezulta un pret de aproximativ 48 ron. in pret intra profitul producatorului, al magazinului on-line si al transportatorului
unvinpezi.ro vrea sa ni-l vanda cu 58...incepem sa ne lamurim si cu tepele de la unvinpezi.ro

Ciprian spunea...

Credeai ca unvinpezi ne fac vreun mare favor? :D

Anonim spunea...

eu in nici un caz, dar anumite persoane cred cu tarie asta...

Ciprian spunea...

Asa e, doar traim in Romania :)

Anonim spunea...

Cei de la Winery Outlet au vinuri din import si la preturi ok:)

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp