Veuve Clicquot Ponsardin Brut N.V (Franta)

sâmbătă, 9 martie 2013

Ieri, 8 martie, am avut sansa sa ma intalnesc cu aceasta prestigioasa casa din Champagne. Ratacind intr-un travel free shop al celor de la Heinrig, am fost intampinati de o domnisoara care impartea la liber din acest lichid. Sa fie primit, zic. Cum nu sunt un mare fan al bulelor, iata si scurtele mele impresii.

Culoare galben stralucitor, cu reflexii usor verzui. Bule mici, fine si destul de persistente. Nas intens, drojdios, cu note de biscuiti, briose, mar bine copt si ceva para. Plus usoare nuante citrice placute. Atac destul de viguros, fructat, cu mult mar batut. Echilibrul dintre arome si aciditate este bine realizat; final mediu, sec, cu tente citrice si adieri minerale.

O sampanie bine realizata, cu putin din toate pentru fiecare. Stiu ca e o gama entry level pentru Veuve dar, totusi, in banii la care se da, nu aduce nimic surprinzator. Cred ca se pot gasi exemplare cel putin la fel de bune si mai ieftine, la case mai mici din zona. Nu mai spun de ce poate fi in stare o cava spaniola la 1/3 din pret.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp