Geiben Thornicher Ritsch 1995 Riesling Auslese (Germania)

marți, 18 decembrie 2012

De obicei, sunt un tip care nu se grabeste cu vinurile. Este si unul dintre motivele pentru care veti mai citi despre Geiben, acest producator german care a aparut obsesiv in blogosfera. De data aceasta, am dat cep unui Auslese din 1995, pentru a vedea in ce stadiu de evolutie a ajuns. Ei bine, la sfarsit m-am felicitat pentru alegerea facuta. Daca nu eu, atunci cand?

Culoare auriu deschis si intens, nu din cale afara de evoluata. Nasul te loveste imediat cu tonuri de hidorcarburi (petrol, benzina sau cum vreti sa-i mai spuneti), mandarina, flori de tei, ceva gutuie si caise coapte. Gustativ, primul lucru care iti vine in minte este: echilibru. Vinul este perfect integrat in acest moment, nuantele de miere si fructe albe imbinandu-se de minune cu restul de zahar deloc intruziv, aciditatea inca ok si finalul persistent, citric, tonic si foarte usor amarui (coaja de portocala si lamaie).

Din nou, mi-a placut nespus puritatea nedisimulata a acestor vinuri de la Geiben. Nu sunt ultra, mega complexe dar la banii ceruti, ofera destul de mult material. Acum sa-mi spuneti unde gasiti un vin alb romanesc de 17 ani, la circa 6 euro/sticla, si aflat intr-o fereastra optima de consum.


6 comentarii:

Dan spunea...

Spune tu intai unde'l gasesti pe neamtzu asta la 6 euroi??????

Ciprian spunea...

In Germania :))

Ne-a facut lipeala un amic, Florin Jeberian; se mai duce pe la neamt sa lucreze la via lui, si asa am intrat in contact cu vinurile lui

Dan spunea...

Cool.cum ma pot lipi si eu?

Ciprian spunea...

Am sa iau legatura cu Florin sa vad care mai e treaba

Dan spunea...

mersi mult. daca se mai face o comanda ma inscriu de pe acuma.

Ciprian spunea...

Ok, te-am notat

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp