Vida Kekfrankos 2011 (Ungaria)

luni, 17 decembrie 2012

Kekfrankos poate suna exotic pentru multi, dar nu e decat o alta denumire pentru Blaufrankisch, cunoscut mai ales amatorilor de rosii austriece. Oricum, mai multe informatii puteti gasi pe wiki, asa ca voi trece rapid la descrierea lichidului produs de Vida Peter.

Culoare rubiniu inchis, surprinzator de extractiva. Nas extrem de condimentat si extractiv, cu mult piper alb, ceva fructe rosii si negre de padure (afine in special), ciocolata neagra, feriga si chiar un usor iz de penicilina. Gustativ, atacul este destul de serios, fructe bine coapte, din nou mult piper, aciditate sustinuta si taninuri usor uscate si prafoase. Final scurt-mediu, condimentat.

Acest Kekfrankos este un vin mult mai serios decat Portugieser de la Gere, asta e clar. Totusi, mi s-a parut cam fortat, cu extract impins peste limite. As fi preferat un exemplar ceva mai pur si "nefasonat". Oricum, un vin deloc rau la cei 20 si ceva de lei/sticla. Via Zoli, daca nu v-ati prins pana acum :)


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp