Se da urmatoarea ecuatie: producator important, un soi destul de obscur si o regiune de top a Ungariei. Rezultatul? Cel asteptat, bineinteles: un vin foarte light, fara pretentii, dar bine facut.
Culoare visiniu deschis si transparent. Nas care mi-a amintit instant de un Beaujolais, fructe de padure foarte light, cirese negre suculente, macese, plus o idee de condiment. Gustativ, atacul este extrem de usor, cireasa isi face din nou aparitia, aciditatea putea fi o idee mai sustinuta, taninuri abia perceptibile. Final scurt si usor condimentat.
Nimic spectaculos dar s-a nimerit la fix pentru starea in care eram la momentul respectiv. Si asta conteaza cel mai mult pana la urma. Un vinut ok, il are la greu pe "duca-se pe gat", rustic si nefortat.
In jur de 22 lei, sticla achizitionata din Ungaria. Thanks, Zoli!
Concursul de vinuri spumante romanesti 2024 si doua-trei panseuri
Acum 3 săptămâni
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu