Fabula Rkatiteli 2011 - F'autor (Moldova)

duminică, 9 decembrie 2012

Seria vinurilor F'autor continua cu o gama entry level numita Fabula si cu un soi de origine georgiana. Ca si in cazul Rhein Riesling-ului, am fost usor dezamagit de performanta acestui Rkatiteli. E clar ca nu poate ajunge subiect demn de o fabula foarte reusita.

Incepem cu punctul slab al acestui vin: nasul. Din nou, un amestec de note minerale cu alcool destul de insistent. Mai apar totusi si tonuri florale, ceva mar verde, corcoduse. Lipseste coerenta, aromele apar si dispar. Gustativ, exista iar o disociere clara fata de nas, vinul e rotund, cu fructe albe bine coapte si cu o prezenta decenta pe papile. Aciditatea e ok, finalul scurt si neinteresant. Alcool-ul isi cam face din nou de cap.

Nu prea stii la ce concluzii sa ajungi dupa ce incerci astfel de vinuri. Sunt baubile, au momentele lor bune dar, la sfarsit, ramai cu absolut nimic deosebit. Iar diferentele astea de exprimare intre nas si gust sunt cam enervante; unul hais, altul cea, nu exista o directie clara si bine definita, e ceva de genul unei zone crepusculare.

Hai sa zicem ca e ok la 21-22 lei la care poate fi gasit vinul in cauza, dar cred ca exista exemple mai bine facute in banii astia.

Il puteati gasi la un moment dat pe Vinescu.ro, dar vad ca a disparut de pe site.

Poza este a unei sticle de Chardonnay, mi-a fost lene sa o pozez pe a mea



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp