S-a tot scris despre noile vinuri ale diviziei premium de la Murfatlar - Crama Atelier. Odata cu venirea lui Razvan Macici era de asteptat o schimbare puternica in viziunea de face vinuri bune aici. Iar asteptarile mi-au fost confirmate odata cu incercarea acestui cupaj alb - SB, Pinot Gris, Chardonnay si ceva Riesling Italian.
Culoare galben-auriu deschis, stralucitor. Nas intens, dominat de note florale si pepene galben. Mai apar ceva piersici, mar verde si o idee de ananas. Gustativ, avem un atac initial puternic fructat (pepene galbe si pruna alba), vinul ofera o senzatie de rotunjime si plinatate. Dupa care vin aciditatea buna si finalul citric, cu ceva aluzii condimentate, ceea ce adauga vinului o binemeritata nota de prospetime.
Am avut de-a face cu un vin care s-a prezentat exact asa cum ma asteptam. Razvan Macici nu a incercat sa reinventeze roata la inceputul aventurii sale, ci doar sa aplice know how-ul dobandit la Nederburg. Si bine a facut.
Achizitionat in urma unei oferte speciale, la 24 lei/sticla. Asta insemnand evident un best buy. Dar chiar si la 33-35 lei in magazine, este clar o cautatura buna.
Concursul de vinuri spumante romanesti 2024 si doua-trei panseuri
Acum 2 săptămâni
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu