Maturat 3 luni in stejar american, vreo 4 luni la sticla inainte de a fi scos pe piata si cine stie cat pe rafturile din Billa. Stim foarte bine riscul unei asemenea achizitii de prin astfel de magazine, dar cateodata este curios cum unele vinuri rezista cu brio conditiilor vitrege.
Culoare intacta, rubiniu intens fara prea mari semne de maturitate. Initial, un nas dominat de aromele clasice de Tempranillo: cirese negre, visine putrede, o idee de migdale si eterna adiere vegetala (placuta de altfel). Dupa care lemnul isi intra in drepturi, aruncand sageti vanilate, condimente plus o foarte pregnanta nota de boaba de cafea. Gustativ, e un vin simplu, rustic, cu cireasa negra pe post de dirijor, aciditate buna si tanini inca prezenti, poate usor cam uscati. Finalul este suculent si aduce aluzii condimentate. Odata cu aerarea, vinul devine mai rotund si mai cremos.
Baubil, simplu, dar un Tempranillo entry-level clasic si care merge foarte bine in compania unei mese simple, fara pretentii. La 10 lei/sticla, nu cred ca poti cere mai mult.
Concursul de vinuri spumante romanesti 2024 si doua-trei panseuri
Acum 2 săptămâni
2 comentarii:
Trimiteti si in tara? :)
eu cred totusi ca ar trebui sa existe si prin alte Billa din tara :)
Trimiteți un comentariu