Constantia Glen Sauvignon Blanc 2010 (Africa de Sud)

miercuri, 29 august 2012

Acesta a fost unul dintre cele mai reusite SB-uri incercate in 2012. Dupa cele de pe Valea Loarei, sud-africanele vin pe locul 2 in topul preferintelor personale. Vinuri foarte bine executate, echilibrate si care incearca sa impace si capra si varza - pe adeptii Lumii Noi si pe cei ai Lumii Vechi, adicatelea.

Pe langa Sauvignon Blanc, la reteta finala s-au mai adaugat si circa 13% Semillon.

Culoare: galben deschis, cu ceva reflexii aurii.

Nas: intens dar fara a fi greu, in care notele de agrise, mango, soc si lime se imbina placut cu cele minerale si de ardei gras. Totul este dozat atat cat trebuie.

Gust: cuvantul de ordine este echilibru, principalul aspect al vinului care mi-a placut. Debut cu multe fructe albe bine coapte, aluzii usor condimentate, urmate de o aciditate perfect integrata si un final sec, citric-mineral. Post gust persistent, marcat de o puternica senzatie de piersica suculenta. Dar din aceea naturala, nu de genul notelor artificiale datorate drojdiilor. La textura vinului e clar ca isi aduce contributia si acel procent de Semillon.

Un vin bogat, vibrant, echilibrat si foarte bine facut. Are cate ceva pentru toate gusturile. Indraznesc sa spun ca are si un oarecare potential de invechire.

In jur de 10 Euro - vinexus.de.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp