In atentia amatorilor de vinuri vechi

miercuri, 6 iunie 2012

Stiu ca pe la noi nu sunt prea multi amatori de astfel de vinuri. Pacat, pentru ca este o lume fascinanta si plina de invataminte. Vinul este mai mult decat o sarabanda de arome fructate si lemnoase, iar asta o poti afla doar incercandu-l la maturitate. Normal ca sunt riscuri sporite dar, cu putina atentie, poti avea parte de placeri nebanuite. Nimic nu se compara cu un vin invechit armonios dar, in acelasi timp, sunt constient ca gusturile nu se discuta, mai ales in acest domeniu.

Oricum, pentru cei interesati de batranei, am descoperit un nou site francez specializat in vinuri rare. Teoretic suna bine, practic il voi incerca la toamna :) Este vorba de Soswine, si am fost atras in primul rand de preturile foarte bune pentru multe dintre vinuri, chiar si pentru cele din anii '20, '30 sau '40. Bineinteles, aceste preturi sunt dictate de starea generala a sticlelor, dar eu spun ca merita o calatorie in universul unor recolte foarte rare, unele chiar legendare. Tarifele pentru transport sunt destul de ok, mai mari decat in alte parti dar infinit mai avantajoase decat in cazul unui alt foarte cunoscut comerciant de "vechituri" - Belgium Wine Watchers.

Enjoy!


5 comentarii:

ADRIANA spunea...

Foarte interesant! Foarte foarte interesant! Apropo de asta! Eu nu sunt o cunoscatoare in adevaratul sens al cuvantului ( nici pe departe) dar incerc sa invat! Am trei sticle de vin din 1967. Daca se poate, te rog frumos, da-mi adresa de mail pe care as putea sa-ti trimit fotografii cu cele 3 sticle si sa-mi spui ce parere ai despre ele! Evident daca nu cer prea mult! Multumesc oricum!

Ciprian spunea...

Adriana, adresa este ciprian.haret@gmail.com. Astept detalii :)

Mihnea Mironescu spunea...

Cip, ne dai si niste ponturi cu ceva selectii de pe acel site?

Ciprian spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ciprian spunea...

Mihnea, m-ai lovit rau :)) Greu de spus, dar voi incerca, mai mult in functie de raportul pret-calitate generala a sticlei. La cele mai vechi este risc oricum :) Doar Bordeaux deocamdata:

La Tour de Mons 2004
La Grace Dieu 1970
Latour Martillac 2004
Durfort Vivens 2004
Château Bouscaut 1981
Kirwan 1966
La Serre 1970
La Pointe 1988
Malartic Lagravière 1979
Plince 2000
Poujeaux 1966
Troplong Mondot 1975
Durfort Vivens 1959
Pichon Lalande 1940- negociant
Poujeaux 1937
Du Glana 1929
Talbot 1949

Ar mai fi dar astea-s pana in 150 euro; sunt destule raritati, gen 1929, 1928 sau 1940, asta daca exista amatori de asa ceva. Pe mine ma mananca tare, mai ales ca am o obsesie cu ceva sticle din anii razboiului :)

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp