De Wetshof Chardonnay Bon Vallon 2011 (Africa de Sud)

vineri, 8 iunie 2012

De Wetshof este o proprietate din zona Robertson, aflata la circa 160 km de Cape Town. Cei de aici sunt cunoscuti pentru vinurile obtinute din Chardonnay, vinificat in diverse stiluri pentru toate gusturile. Exemplul de fata este un Chardonnay nebaricat si obtinut "sur lie", intr-un stil asemanator celebrelor vinuri Muscadet din Valea Loarei.

Culoare: galben pai extrem de sters, cu reflexii verzui.

Nas: destul de retinut, cu mult mar verde, nuante citrice, piersica, pepene galben si o adiere de ananas. Tipic si bine echilibrat.

Gust: debut in forta cu note de fructe albe si mar verde; proaspat, rotund si corpolenta medie. Spre final, vinul vireaza catre accente tonice, puternic citrice si minerale. De altfel, mineralitatea este surprinzator de bine infipta, mai ales pentru un vin din Lumea Noua. La un moment dat, iti lasa senzatia ca tocmai ai luat o bucata de calcar in gura.

Un vin bun dar nerecomandat celor care apreciaza un Chardonnay baricat, pentru ca nu are corpolenta asociata unui astfel de exemplar. Companion perfect pentru preparate din peste sau fructe de mare. Se comporta mai bine la temperaturi scazute.

Putin sub 10 Euro/sticla - Vinexus.


2 comentarii:

Berbecutio spunea...

Cand ne-om vedea aduc cateva mostre de calcar sa facem o degustare :))

Ciprian spunea...

done :)) nu ca as fi gustat calca pana acum, dar am stat prin preajma lui; e vorba doar de o asociere in imaginatia mea :)

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp