Facelift

joi, 7 iunie 2012

In sfarsit, m-am hotarat sa experimentez cu asa numitul concept "Dynamic Views", introdus de Blogger cu ceva vreme in urma.

Bila alba ar fi aspectul mult mai aerisit si elegant al noilor sabloane. De asemenea, orice vizitator al acestui blog poate schimba tipul de sablon (stanga sus), in functie de preferinte. Tot ceea ce inseamna link-uri, le puteti accesa in coloana din dreapta. Asta presupune cateva click-uri in plus, dar macar nu mai ofera senzatia de pagina incarcata cu vrute si nevrute.

Bila neagra cea mare ar fi lipsa multor gadget-uri accesibile in sabloanele clasice. Cei de la Blogger se misca destul de greu in acest sens, dar sper ca in timp sa rezolve o mare parte a problemei.

Inca sunt in faza de testare, asa ca astept si parerile voastre despre acest nou "look" al blog-ului.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Ceea ce mai e foarte util la dynamic views este motorul de cautare din dreapta sus, care e foarte capabil, iar rezultatele cautarilor sunt foarte bine decupate si grupate grafic. De asemenea, site-ul cu dd se incarca foarte repede, mai repede decat orice inainte. Ce imi mai place este ca intr-una dintre modalitatile de vizionare postarile pot fi grupate dupa etichete, ceea ce cred ca site-ului dv. de vinuri ii e de folos :)

Ca bila neagra e si faptul ca SEO e mai slab, din cauza ca spiderii de cautare nu pot arhiva comentariile pentru a le regasi apoi cu Google, deci daca pozitia in cautarile Google e o miza, atunci aici aveti ceva de pierdut. O privire globala asupra minusurilor, aici http://www.mybloggertricks.com/2011/12/10-reasons-to-avoid-blogger-dynamic.html, cu precizarea ca sinteza e veche de un an si jumatate, iar intre timp unele s-au rezolvat (nr. 1, 5, 8; nr. 6 poate fi rezolvat usor, fara jump break, sumarizand feedurile; in rest, nu-s prea deranjante, mai ales in cazul site-urile cu ilustratie bogata, ca al dv). Desigur, cel mai enervant este ca posibilitatea de a include widgeturi e extrem de redusa, iar cel mai mult ma enerveaza pe mine aici faptul ca nu pot insera macar pe cel de Facebook friends sau altele de socializare. Dar, cum spuneti si dv., sa speram ca vor regla lucrurile intr-un viitor nu foarte indepartat.

Ciprian spunea...

Anonim, multam mult pentru acest insight competent!

Functia de search am observat ca este mult imbunatatita; in rest, nici eu nu vad foarte multe chestii care sa fie deranjante dar, pana la urma, vox populi :)

Dan spunea...

Deci eu nu ma mai vad in blog rol..:))) nu imi place!
Acum serios, pentru cei care le au cu calculatoarele e mai ok asa. De fapt si pentru ceilalti ca e mai usor de citit, mai aerisit...Acum depinde cum te descurci tu si daca te satisface platforma.
Eu de ex. folosesc wordpress pe platforma independenta pentru ca google mi se pare ca ma ingradeste si nu imi place politica lor de drepturi de autor. (cred ca stii ca tot ce scrii apartine google, nu? :) ) Imi plus imi ofera si mai multa flexibilitate, dar trebuie sa stii ceva info, php,etc...Dar nu toti trebuie sa fie (sunt) paranoici ca mine..:))

Ciprian spunea...

Dane, cum sa nu fii in blogroll? La mine apari :)) In momentul asta, esti al 3 lea in lista...

Pai asta cu info ma enerveaza si pe mine, iar la detalii tehnice nu ma prea pricep sa fiu drept. Sunt atat de multe tampenii pe cm patrat, denumiri fistichii, etc. Mie imi place formatul asta pt ca e aerisit, mai simplu si cu functii de search mult imbunatatite. Ceea ce ma deranjeaza acum este ca nu pot posta bannere sau chestii publicitare, asta in cazul in care vor dori unii asta :D Dar cred ca vor fi integrate mai multe gadeget-uri de catre blogger.

Dan spunea...

E in ordinea preferintelor? :)) nu, ziceam ca nu se vede direct, ca de fapt toate celelalte adon-uri, doar daca dai click in bara din dreapta...
Ti-am zis, totul depinde de cat de confortabil te simti tu cu el..si apoi de cum ne place noua.
eu teoretic pot sa te ajut sa iti faci un blog de wordpress independent, dar problema este ca si dupaia tre sa te bagi intr-o groaza de chestii, daca vrei facilitati suplimentare...si eu imi prind urechile si mai blochez blogul uneori prin niste linii de cod scrise aiurea. in loc s stai sa citesti de vin citesti de teme, widget-uri, plugin-uri si alte alea...in schimb libertatea este deplina, dar se castiga greu..:))
O chestie misto e ca nu imi mai cere CAPTCHA cand scriu comentarii..:))

Ciprian spunea...

Aha, pai da, trebuie sa te duci in bara din dreapta sa accesezi link-urile. Ce pot sa zic? Imi place aspectul asta mai clasic, tip ziar pe undeva.

Sunt convins ca platforma independenta e misto dar, vb ta, mi-as prinde urechile in atatea chestii tehnice. Prefer lucrurile simple. Multam mult pt intentia de ma ajuta :) Ramane sa mai experimentez cu layout-ul asta

Berbecutio spunea...

Ce bine ca nu mai introducem captcha! Putem injura oricand! :))
Arata foarte bine, doar ca pe 27'' pare cam gol.

Ciprian spunea...

Mihai, cam asta a fost si ideea, sincer. Nu-mi mai plac chestiile incarcate :)

Despre captcha, rugati-va sa nu apar si pe aici :))

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp