Colina Piatra Alba Pinot Noir 2009 - Halewood (Romania)

luni, 11 iunie 2012

Despre varianta 2008 a acestui vin, puteti afla mai multe amanunte aici. Pentru ca am fost oarecum nemultumit de ce am gasit in acea sticla, mi-am zis ca n-ar fi rau sa incerc si varianta 2009. Se pare ca am fost inspirat, deoarece am gasit un vin mult mai bine definit decat fratele sau din 2008.

Culoare rubinie clara, stralucitoare. Nasul este destul de intens, cu multe fructe rosii de padure proaspete, cirese negre, capsuni si usoare adieri de condimente. Doar un strop de vanilie care ofera o senzatie placuta de cremozitate. Atac direct, fara ocolisuri, extractivitate buna, rotund si usor de baut. Fructele de padure fac din nou legea, dublate de note condimentate. Aciditate ok si taninuri bine conturate. Final scurt spre mediu si suculent, cu tente dulci-amarui.

Dupa cum am spus mai sus, vinul de fata este ceva mai bine definit si echilibrat. Este simplu dar eficient la o masa fara pretentii.

La cei doar 7 lei/sticla (Billa), probabil avem de-a face cu cel mai baubil Pinot Noir din galaxie, la un asemenea pret :))

P.S. La englezi, mai exact Laithwaites, o sticla e aproape 8 lire, asta sa va faceti o idee despre ce chilipir am avut parte...

1 comentarii:

Anonim spunea...

este 8 lire pt ca englezi si irlandezii au o taxa pe sticla de vin sau pe litru.de exemplu in irlanda este de 2,73 euro pe litru sau 2,05 pe 750 ml.plus vreo 50 de centi pe stcla o taxa de depozitare.deci acolo mpleaca de la vreo 2,70 sticla in sus..sau hai sa zicem ca un vin de 2 euro in rominia ..in irlanda costa minim 5 euro.

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp