Weingut Geiben - Thornicher Ritsch Riesling Auslese 1975

miercuri, 23 mai 2012

Sau despre cum am descoperit, probabil, cel mai bun qpr pe lumea asta :)) Pentru o asemenea varsta, bineinteles. Pretul il voi dezvalui la sfarsit, asa ca voi trece direct la impresiile lasate de acest minunat Riesling.

  
Culoare: incredibil de putin evoluata, galben stralucitor cu reflexii verzui (?!). E genul de culoare care-ti starneste o singura intrebare: oare nu sunt victima unei farse? Fantastic pentru un vin de 37 ani!

Nas: aici este evident ca avem de-a face cu un Riesling matur; profilul aromatic este clasic si l-am mai intalnit la cateva exemplare cu cel putin 10 ani la bord. Note de kerosen, usor picante, nelipsita mandarina, coaja de portocala si lamaie, gutuie, ceva caisa si flori de tei. Din nou, trebuie sa remarc echilibrul si discretia pe care aceste vinuri de la Geiben le afiseaza.Dupa o vreme, apar si aluziile minerale atat de asteptate.

Gust: atacul este direct si usor dulceag, abunda nuantele mieroase (salcam), caisele confiate. Dar, spre final, vinul vireaza inteligent catre note citrice puternice, ceea ce ofera o senzatie binevenita de prospetime. Este de notat ca aciditatea nu mai inteapa aproape deloc limba, chestie de inteles totusi la varsta asta. Gutuia isi face din nou aparitia printre citrice, iar post gustul este persistent si dominat de aceleasi note mieroase initiale. Vinul se tine excelent la cei 37 de ani ai sai si sunt convins ca intr-un blind i-ar pune pe multi in incurcatura.

Pret: 12 Euro/sticla. Da, ati citit bine, acum va invit sa gasiti asa ceva la un pret asemanator. Oriunde, nu numai la noi (aici oricum nu se pune problema). Provenienta: direct de la producator. Si asta spune multe despre starea actuala a acestui vin. In rest, orice comentariu este inutil. La banii astia, mi-as lua lazi intregi.

Incroyable!

6 comentarii:

Florin spunea...

eu m-as multumii si cu o ladita !:)

Ciprian spunea...

Florin, o ladita de 20, ca la bere :D

Florin spunea...

:)) da da ! 240 de euroi ... cam mult !! mai bine pun inca 100 si cumpar un riesling italian din 1944 de la Minis, asta da vin ! ;)

Ciprian spunea...

pai la banii astia as putea sa-mi iau si eu un Yquem :D

alibus spunea...

plus ca daca iei un vin de Minis nu mai superi pe nimeni :))

Ciprian spunea...

Mie-mi place sa supar lumea, asa ca...:)

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp