Very funny: Chateau Quintus 2011

miercuri, 16 mai 2012

Tot uitandu-ma pe noile preturi din campania Bordeaux 2011, mi-au picat ochii pe o informatie care m-a determinat sa upgradez binecunoscuta-mi deja rubrica "Funny". De fapt, "very funny" e cam putin spus, deja e "pure bullshit".

Dupa ce ca 2011 in Bordeaux a fost declarat cel mult un an bun, campania en primeur s-a desfasurat intr-un ritm lent si haotic. Dupa cateva lansari sporadice pe zi, iata ca ieri peste 40 de chateau-uri si-au anuntat preturile. Bineinteles, comerciantii au fost dati complet peste cap, iar multe vinuri risca sa fie trecute cu vederea in urma acestei miscari prostesti. Preturile au scazut, asa cum era de asteptat dar, repet, doar in comparatie cu 2010, cand oricum acestea au fost de porc.

Ei bine, s-a gasit un nume care sa faca pe smecherul si sa-si lanseze vinul din 2011 la un pret mai mare decat in 2010. Este vorba de Chateau Quintus, fost Tertre Daugay, proprietate detinta in prezent de Domaine Clarence Dillon. Ati ghicit, baietii care conduc Haut Brion. Si acum urmeaza partea cea mai funny a povestii: Quintus a fost lansat la un pret de 96 Euro/sticla. Sa va spun la cat s-a lansat acelasi vin in 2010, un an vazut de toti ca fiind excelent? Haideti ca va spun: 16,80 Euro/sticla :)). Da, ati citit bine, asta inseamna o crestere de 471%!!

Nu stiu ce urmaresc oamenii astia printr-o astfel de tactica, dar nu cred ca am mai asistat vreodata la o asemenea crestere aberanta, de la un an la altul. Hai pa si pusi, draga Bordeaux!


2 comentarii:

Dan spunea...

Cred ca urmaresc sa socheze si sa bea lumea din curiozitatea..
Pe sistemul ce o fi cu Quintus ala de cer aia atata pe el? :))

Ciprian spunea...

Dane, am un mare respect pt cei de la Haut Brion, dar acum e o miscare de neinteles pt mine; normal ca idioti sa pice-n plasa sunt pe lumea asta, dar parca e prea de tot. Intelegeam sa faci asta intr-un an cu publicitate uriasa, ca 2009 sau 2010...

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp