Robert Parker a stabilit un nou record

vineri, 2 martie 2012

In ultimul numar Wine Advocate aparut acum cateva zile, Robert Parker a facut publica lista celor mai bine punctate vinuri Bordeaux 2009. Lumea internauta a vinofililor deja vuieste pe aceasta tema, deoarece tovarasul avocat din Maryland a acordat 100 de puncte pentru, tineti-va bine, 19 vinuri! Este un record absolut, depasind cu mult precedenta performanta, cea din cazul Chateauneuf 2007 (10 vinuri cu punctaj maxim).

Iata si lista "norocosilor":

Beausejour Duffau Lagarrosse
Bellevue Mondotte
Clinet
Clos Fourtet
Cos D’Estournel
Ducru Beaucaillou
L’Evangile
Haut Brion
Latour
Leoville Poyferre
La Mission Haut Brion
Mondotte
Montrose
Pavie
Petrus
Le Pin
Pontet Canet
Smith Haut Lafitte Rouge
Pape Clément blanc

Clos Fourtet, Smith Haut Lafitte, Pontet Canet? Cine credea vreodata ca aceste nume se vor bucura de gratia suprema a palatinului lui Parker? Sincer, cred ca Bob incepe sa o ia la vale rau de tot. Dupa ce ca preturile pentru 2009 au ajuns la cote alarmante ale absurdului, nu vreau sa-mi imaginez ce se va intampla dupa publicarea acestei liste. Acesta este un ultim tarus infipt in inima iubitorilor de Bordeaux. Speculanti din toate tarile, uniti-va! In plus, sa acorzi note maxime unor vinuri de acest calibru, doar dupa aproape 3 ani de la "nastere" mi se pare o tampenie. Daca multe dintre ele vor beneficia de imbunatatiri odata cu dormitul la sticla, cum naiba poti depasi perfectiunea? Se va inventa un nou sistem de notare?

Trecand peste lista de mai sus, de un amuzament extrem a fost si aparitia catorva vinuri punctate cu 99+ :)) Are you fucking serious?! Bob, esti eroul meu, parol!


5 comentarii:

Berbecutio spunea...

Poate ca dupa zeci de ani de cautari realizezi ca nu exista vinul perfect si devii mai bland cu cele aaaproape perfecte. Asta in cazul in care ai fi un om imaculat moral :)

Ciprian spunea...

Hmm, imaculat moral? I doubt it :D

Berbecutio spunea...

E..presupunand prin absurd :)

Dan spunea...

Se pare ca a fost oferta anul asta..:) Era subiect de discutie ei pe la targ, unii radeau cu gura pana la urechi altii erau mai ponderati (aka plouati)..:)

Ciprian spunea...

E cam de rasu' plansu'

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp